11 Temmuz 2021 Pazar





yaşadıklarımızın toplamını barındıran ve anlamlandıran bütünsel zaman dilimlerinin tümünü kapsayan şeyleri ‘hayat’ olarak isimlendiriyoruz.

hayatı gerçek ve somut haliyle oluşturan; bütün duyularımızla algıladığımız tüm bu şey ile olgular bize hayat denilen bu tümleşik tiyatro oyununa benzeyen karmaşayı kimi zaman sevdirip kimi zaman da nefret ettirirken bizlere bilumum duygu durumlarını yaşatıp daima da hissettiriyor.
zaman-zaman bu hayatı yaşayıp yaşamadığımızı sorguluyor ve anlam yükleyemiyoruz.
birbirinden çok farklı olmayan saatler dilimin akışında düz ve rutin bir çizgide yol alıyorken birden adlandırılması karmaşıklık olarak düşünebileceğimiz bir şey oluyor.
daha önce hiç görmediğiniz bir yüz çıkıveriyor karşınıza, diğer/dünyada geriye kalan herkesin sahip olduğu bir yüze sahipken bu insanın yüzü bütünden ayrılıp size adlandırılması mümkün olmayan ya da anlatılması karmaşıklaşan bir duygu durumuna itiyor.
artık o insan yeryüzündeki diğer insanların bütünlüğünden kopmuş ve tanıdığınız-tanımadığınız yüzlerce, binlerce, bol sıfırlı rakamlara denk gelen milyarlarca insandan çok daha değerli ve bir o kadar özel olmuştur.
artık o rutin ve sıradanlık ölümlü bir hale gelip çizginin dışına çıkmış bulunuyorsunuz. o an’a kadar yaşanmışlığınızda geçen bölümler sıfırlanıp çizginin dışına düşmüş oluyor.
hayatınızdaki ilk doğum sona ermiş olup yeniden dünyaya gözlerini açmış bir bebek gibi olurken ezberlerinizde biriktirdiklerinize haince davranıp her şeyi yeniden tanımaya, bulmaya, icat etmeye başladığınızın farkına da varmış oluyorsunuz.
sevgi dozajınız artıyorken daha merhametli, daha hissiyatlı, daha duyarlı olup herkese gülümsediğinizi belki de hiç fark etmiyorsunuz bile…
doğadaki renklerin daha bir renkli olduğunu görüp azınlıkta kaldığınız her şeyin çoğaldığına şahit oluyorken, çiçeklerin- bitkilerin, hayvanların farkına varıyor, içtiğiniz suyun, soluduğunuz oksijenin tadında tavan yaparken yeryüzünde kanatlı bir canlıya dönüştüğünüzün farkına varıyor ve şaşkınlığın uçurumlarında mutlu-mutlu yuvarlanıveriyorsunuz.
her şeyi ilk defa gören/tanıyan bir insana dönüşürken etrafınızdakilerin gözlerinizdeki ışık ve enerji ile kendilerinin de anlık mutlulukları yakaladıklarına tanık oluyorsunuz..
canlı –canlı tanık olduğunuz şey bir insanın bir diğer insan hayatında ne çok şeyi değiştirebildiğidir.
varlığınızda yıllardır hiç tanımamış olduğunuz o insan sizi bambaşka bir kişiliğe büründürürken artık kendinizi tanıyamamaktan öte önceki yılların önemsizliği ve gereksizliğini hissettirmiştir.
neden daha önce yoktu’lar sorgulanmaya başlanmıştır bile.
inançlıysanız dua etmeye başlamış değilseniz en kutsalınız o olmaya başlamıştır ve ona şükürlerden-teşekkürlerden demet-demet sunmaya hazırsınız hatta başlamışsınızdır bile.
mutluluk gelip sizi de ziyaret etmiş ve kalıcı olması için gereken her ne varsa yapmaya hazırsınız.
zira o kişi hayatınıza girip varoluşunuzu yeniden adlandırıp-anlamlandırmış ve sizi sizinle tanıştırmıştır.
beyninizin v yüreğinizin en kıvrım yerlerinde kalan her şeyi yeniden gün ışığına-aydınlığa çıkarmış o insana siz
artık aşık’sınız.
ve artık anladınız ki aşksız geçmiş her bir gün yaşamınızda eksik yaşanmış bir gündür.
aşk her şeydir / aşık olun / aşk güzeldir. ?

 

Hiç yorum yok: