2 Şubat 2009 Pazartesi

Tek kişilik




Dibe vurmuş bir gençliğin çığlıklarıdır bağrımdan kopan,kendimi yaşamın aynasında ters gören ve artık Hiçbir depremi kaldıramayacak kadar yorgun ve yoğun bir gövdeyi taşıyorum.ruhumun ve vücudumun isyanıdır birbirlerine karşı süren,bu savaşı hangi tarafın kazanacağıda umrumda değil.

Devam eden bu hayat karmaşasında, bu karmaşanın içinde kendimi işgal edilmiş bir ulusun hissettikleriyle yeğ tutuyorum,bedenimi saran bu işgal'de artık sınırları olmayan bu ülkeyim dolayısıyla kendine ait Hiçbir şeyi kalmamıştır tüm yalnızlıkları ve yok edilmiş değerleriğle(düşlerimle)tükenen ve yalnızlaşan bu gövde kılını bile kıpırdatamaz bir hale gelmiştir,bitiktir,siliktir,yalnızdır.tarihin tozlu aynasının ardına düşen bir çığlık gibidir sesim.

Biliyorum ki kimselerin umrunda da değildir.

Yokluğun bataklığında çırpınan bir canlının suretidir bu beden ve dolayısıyla bitmiş,tükenmiş ve dibe vurmuş bir hayattır yaşadıklarım.

Anılarımın gri leşmiş ,tozdan görünmeyen o siyah beyazlığındaki kiremit damlı evinde;o evde ki kedilerim de kaldı sonsuz mutluluklar.ki tarih te dönüp veremez artık o siyah beyaz ayrıntıları ,öyleyse dibe vurmuş bu hayat yaşamın o en kıyılarında ,kenarlarında,uçurumlarında sürüklenmesine kimler izleyici kalabilir? Bu da sorumu şimdi.!artık herkes bir izleyici ve aynı zamanda da bir oyuncu,herkes bu adını bilmediği ,kendi yazmadığı oyununu oynuyor ve de izliyor aynı zamanda.sanat'ında önemi yok,şiirin de,şarkılarında,sinemanın,resim ,heykelin ve kitapların da önemi yok .ne de olsa çocukluğumuzun mahalle aralarındaki maçlar gibiyiz ;hani kaleci-oyuncu olurduk,ya şimdi?şimdi herkes hem oyuncu hem izleyici ,bu dibe vurmuş hayatlar oyunlarını oynamakla kalmayıp izlemekteler aynı zamanda, birileri sunarken bu hayat denilen seneryoları bu toplumda bu seneryo-oyunlardan nasibini almayan tek bir değer (düş)kalmadı .

Borsa denilen en büyük kumara dönüştü tüm bedenlerimiz lakin bu borsa-bedende bir fark varki....

o da hep taban yapıyoruz,dipteyiz,dibe vurmuşuz.bu oyunlar artık tek kişiliktir...

tek kişilik yalnızlık,tek kişilik mutsuzluk,tek kişilik düşlem ve artık hayatımızda ki her şey tek kişilik ,değermi acaba bu hayata? Tek kişilik(sizlik)............

Hiç yorum yok: